hits

Værfast i Alfaz del Pi

.

Utsikt fra terrassen til Jarle Djuvsland. Har du noen ledige dager i vinter, eller planlegger du ferien til sommeren? Her er stedet i Spania. Tror ikke det finnes særlig bedre feriested på Den Iberiske halvøya. Enten du har en liten familie eller har en gruppe på 10-15 personer som trenger en team-samling, jeg fant stedet for deg:-)

Når desember nærmer seg pleier jeg å stikke utenlands. Vanligvis til Cuba. Denne gangen gjorde jeg en forandring og reiste til Spania. Jeg vet aldri hvor lenge jeg blir, men etter å ha vært i Alfaz del Pi i fem uker, ser det ut som det blir vanskelig å dra hjemover. Jeg kom hit 1.november og hver eneste dag, med unntak av én, har jeg våknet til skyfri himmel og rundt 18-19 grader. Og jeg som vanligvis ikke bryr meg særlig om været. Nå er jeg bortskjemt og værfast.

Det forunderlige er at ikke flere nordmenn gjør det samme. Det er mange som har pcén som sitt verktøy og kan sitte hvor som helst å jobbe. Selv elsker jeg både å gå på ski og skøyter, men fra november og frem til slutten av februar er det jaggu meg bitende kaldt i Norge. Det er derfor med god samvittighet det blir en time out her nede.

Spania har vært et populært feriested i alle år for nordmenn. Her er man nesten sikret rundt 30 grader og skyfri himmel i sommermånedene. De mest velstående familiene dro på familietur til Spania på 1970-tallet. Etterhvert skulle det bli ganske vanlig. Men det mest interessante er hvem som enten har flyttet hit, eller som er her store deler av året. Etter 2.verdenskrig var det mange frontkjempere og tidligere nazister som fant sitt fristed i Spania. Etter en landssvikdom kunne det være vanskelig å fortsett livet på hjemplassen. På slutten av 1970-tallet og særlig fra 1980-tallet kom en ny bølge til Spania. Nå var det oljearbeiderne som jobbet 2-3 uker og hadde 2-3 uker fri. De tjente mye penger, kjøpte seg eiendom og flyttet rett og slett til hit. Som en tredje gruppe, kanskje den største, finner vi pensjonister eller personer som har en fast inntekt uten å jobbe. Istedenfor å måke snø eller ha på seg vintersko, tar man med seg et par store kofferter med sommerklær og blir borte for en god stund. Men nå er en fjerde generasjon på gang. Den tilhører jeg - og kanskje du? Vi som bruker mac eller pc som verktøy. Vi som kan sitte hvor som helst å jobbe bare det finnes internett. Er du en av dem? Jeg er. Derfor dro jeg med enveisbillett sørover. 

Det skal sies at temperaturen den siste uken har krøpet nedover, særlig på kveldstid. Men da blir dagene bare litt mer effektive. Når det blir for varmt går alt mye tregere. Alfas del Pi er i et område med mange utlendinger. Skandinaver, briter, tyskere og nederlendere for å nevne noen. Det er nok mange som ser sin pensjonisttilværelse her, men om du er 25 eller 55 år, kan du ikke like gjerne pakke kofferten og ta første del av vinteren i Costa Blanca eller Costa del Sol? Det er nesten som å bo i Norge. Maten er omtrent den samme, det er rent og pent, folk er stort sett hyggelige og mitt favorittsted så langt er gamlebyen i Altea. Her er kunstnere og små kafeér overalt. Litt som å bli satt noen hundre år tilbake i tid. 

Så har du muligheter for å stikke av noen uker eller måneder, kan området Alfaz del Pi, Albir, Benidorm, Altea osv. være et alternativ. Det er omtrent gratis å fly tur/retur Alicante - og plutselig er snøen forduftet. I sesongen, juni-august er det selvsagt dyrt å leie her, men om vinteren finnes nok av rimelige tilbud. Jeg hadde flaks og fant en perle av en eiendom i Al faz.

Her er det en nordmann, Jarle Djuvsland, som eier tre boliger med stort fellesareal, selvsagt inklusivt svømmebasseng, stor terrasse og grillmuligheter. Se http://feriesol.no. 

En kaffe på restaurant koster rundt 10 kroner, et glass vin kanskje 20 og skal du ha en Carlos, eller en god "cognac", må du ut med 30 kroner. Alkohol er farlig billig. Det er nok det farligste med hele reisen. Så pass opp. Hvis du derimot takler den utfordringen, ta en time-out. Lurer du på noe, kan du sende meg en mail: aag-siv@online.no

Elektrisk sykkel følger med i leieprisen. En tur til eller fra Benidorm tar 20 minutter. Den går like fort oppover bakkene som nedover. 

I ettermiddag tok jeg en kaffe her. På tuppen av Benidormstranda, Levante. 18-19 grader og gode arbeidsforhold når datoen er 6.desember. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar