hits

Kan KBK slå Haugesund i kveld?

Christian Michelsen og Ole Olsen. Landets beste trenere. Førstnevnte er nominert til "årets trener". Her smiler de i kor etter å ha blitt seriemestre etter siste kamp mot Sandefjord for ett år siden. I elitedivisjon har de sjokkert både seg selv og kanskje også Mini Jacobsen. 

KBK er på signingsferd i kveld. Plassen er sikret, trenerne er fornøyde og det samme er spillerne. For ikke å snakke om publikum. Det vil derfor mentalt sett være unaturlig om KBK skal kapre poeng mot Haugesund. Ikke fordi at Haugesund er uslåelige, men fordi hele klubben er utladet. Litt slik som Rosenborg var mot Ålesund for et par uker siden; de var allerede seriemestre. Men det er et stort MEN her.

Noen timer før siste kamp mot Molde skrev jeg at Christian Michelsen burde bli årets trener. Bakgrunnen for artikkelen var provosert frem av noen kommentarer i lokalavisen som var kritiske til trenerens disposisjoner. Hadde KBK tapt 5-0 mot Molde, ville det være uaktuelt om Michelsen ble årets trener. KBK tapte ikke 5-0 mot Molde. De vant som vi vet - og laget var bedre enn Molde. Hvis man er edruelig, og det skal man være, kan jeg liste opp noen kriterier for at Michelsen bør bli årets trener:

1. At laget vinner eller i det minste tar poeng mot Haugesund.

2. At laget kommer foran Sandefjord på tabellen. Da bør Bohinen være forbigått.

3. At Skullerud avgir poeng med Strømsgodset. Skulle de vinne enda en gang, vil det være litt av en prestasjon. Vinner KBK mot Haugesund, bør likevel Michelsen vurderes på lik linje med Skullerud, uansett om Godset vinner

4. At Geir Bakke og Sarpsborg ikke vinner mot Molde. Gjør de det, blir det sølv i serien samt en cupfinale. Den er det vanskelig å slå.

5. Rosenborg og Ingebrigtsen: Tja, er det så imponerende det Ingebrigtsen har gjort med Rosenborg? Mens Rosenborg kjøpte Samuel Abedgendro for 15 millioner, hentet KBK Torgil Gjertsen for, var det 300 000 kroner? Hadde Michelsen ledet trønderne, ville ...say no more.

Michelsen har hentet noen spillere som nesten ikke har erfaring fra elitedivisjon og forvandlet dem til profiler. Se på Stokke, Gjertsen og Bamba. Han tok med seg et helt lag uten elite-erfaring. Mini hadde helt rett. KBK hadde ikke noe i elitedivisjon å gjøre. Men så gjorde de noen grep og så forvandlet de seg fra det helt ordinære til å slå Brann, Molde og tok poeng mot både Rosenborg, Godset og Sarpsborg. De rundspilte høstens lag, Tromsø. 

Da KBK mistet en av sine nøkkelspillere, fjorårets spiller i Obosligaen, Kamer Qaka, endret Michelsen spillesystem med stort hell. Dessuten har treneren kanskje den største æren for at hjemmekampene går for fulle hus. Å være både dyktig og sympatisk er en egenskap som publikum setter pris på. Dette er faktorer som bør være en del av vurderingen til de som skal stemme frem årets trener. Hører du meg Rekdal?

For KBK handler kampen mot Haugsund om prestisje, noen kroner ekstra, om noen spillere som har lyst å vise seg frem og ikke minst om Michelsen som kan bli årets trener. Det burde være motivasjon god nok til å komme hjem med poeng i kofferten.

Lykke til spiller og trenere. Lykke til med siste kamp, daglig leder Kjetil Thorsen. Sist skrev jeg at "intet tre vokser inn i himmelen, bortsett fra KBKs lagmoral." Dere får gå ut å bevise det i kveldens kamp mot Haugesund.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar