hits

Tahiti Festival - et eventyr

Frode Alnæs, Mr.Tahiti, omkranset av to blide fan.


18 år på rad har Tahitifestivalen blitt arrangert i Kristiansund. Denne uken startet det på onsdag med Jack Vreesvik og Bo Kaspers Orkester. Torsdag var høydepunktet uslitelige Åge Aleksandersen. Han har spilt noen titalls ganger  Byen ved Storhavet og  var som vanlig utsolgt en uke før take-off.  

Noen av sangene til Namsoshelten vil gå inn i evigheten. Som f.eks. Mykjy lys og mykjy varme. Men Åge startet, riktignok et kvarter forsinket, med ?Leva Livet. Det var neppe tilfeldig. Byen på de fire øyer har vært inne i det man må kalle en frustrasjonsperiode som kan ligne en depresjon. Frykten for å miste sykehuset har satt sine spor. Når så Åge synger:
Men når det blæs som værst på toppan
Og når galskapen får rå
Ska vi hold omkring hver ainner
Og vi veit det her ska gå
Å - å levva livet
Å - å levva livet

Da forstår man at artisten har truffet spikeren på hodet.

Før det var bruer i Kristiansund, brukte man robåt. Det funket også i går.

Trøndergruppa er elsket på Nordmøre, hovedsakelig av et voksent publikum. Torsdagen med solnedgang og stinn brakke er en sann opplevelse. Hvor kan man ta sundbåten eller ro mellom sundene for å oppleve det beste av norsk og det nest beste av internasjonal musikk? Jo, det er på Innlandet, på Tahiti, som det heter på folkemunne.

Frode Alnæs må få hovedæren for Norges mest spesielle og hyggeligste musikkfestival. Neida, jeg har ikke besøkt alle de andre, men hvis noen slår dette, så si fra. Nå gjenstår blant annet Trang fødsel, Kristian Kristensen, Janove, Delillos og Elg med Band. Lørdag har man også barnas Tahiti på formiddagen. Hver konsert avsluttes på kvelden med nattrock, hvor verdens eldste kommunikasjonsmiddel, Sundbåten, frakter publikum mellom de fire øyene.

Ja visst, kan sentrale politikere herje med Nordmørsbyen, men de sliter med å ta byens særpreg fra hverandre. La oss håpe Tahiti også varer til evig tid. Fredag er det meldt 24 grader og det forventes et par dager til med sild i tønne. Noen som kjeder seg? Ta båten over sundet og opplev noe ekstraordinært. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar