hits

Dødelig presist av Magnus


Espen Agdestein har blitt roligere med årene. Her gjør han seg klar for å bli intervjuet av den utmerkede reporteren Ole Rolfsrud fra NRK. Nattens parti var en demonstrasjon i mental og intellektuell styrke av Magnus Carlsen. Mens computerne og ekspertene vurderte det hele til remis, begynte verdens beste sjakkspiller å presse blod ut av stein. For nesten hvert trekk som gikk, etter at de hadde kommet over til sluttspillet, forbedret Carlsen stillingen med noen ørsmå marginer. Tilslutt ble det for mye for Karjakin. 

Bård Vegard Solhjell sa det så presist i NRK-studio i begynnelsen av partiet. "Magnus har tre partier igjen. Det er dette partiet i kveld han bør vinne. Hvis ikke blir det utrolig vanskelig". Så rett, så rett. Nå er det 5-5 og jeg gir bort min beste Cohibasigar til min russiske venn Evgeny Romanov om ikke Magnus drar i land dette. Det vil ikke forundre meg om Magnus vinner før det går mot hurtigsjakk, men etter at han hadde tapt i det 8.partiet hadde han fortalt manager Espen Agdestein det som mange tenkte: "Jeg vil dra inn en seier og vil slå ham på oppløpet". 

For et par dager siden skrev jeg at "her vil det flyte blod". Jeg la også til at jeg anså at de siste fire partiene neppe ville ende med remis, og at man nå måtte holde seg våken om natta for å følge med. Så sant, så sant. Nå er slagsmålet i gang for alvor. 

Karjakins manager Kirill Zangalis forventet nesten det som skjedde i natt. I samtale med meg for noen timer siden fortalte han: "Dette er Karjakins livs sjanse. Du vet at kandidatturneringen med Kramnik, Aronian, Nakamura, Anand er neste umulig å vinne en gang til. Det er nå eller aldri." Mens vi snakket sammen hadde Karjakin muligens en liten fordel. "Oh my God," sier plutselig Zangalis. Karjakin kunne tatt remis ved gjentagelse, men prøver å vinne partiet." Zangalis går konstant rundt med sin mobilcomputer og ser på stillingen mens han prater med folk.

Noen timer etterpå må han konstantere at Magnus Carlsen hadde slått tilbake. Nå er stillingen 5-5. Det er to partier igjen. Hviledag i morgen, så spilles det sjakk på lørdag og mandag. For et drama.


Sikkerhetssjef Bjørn Gunnar Nesse fikk besøk av noen som har peiling på toppidrett: Eks.volleyballspillerne Jørre Kjemperud og Jan Kvalheim. Begge oppslukt av sjakk.Her er de avbildet rett utenfor spillelokalet. Samme dag dukket også superoptimist Jøran Jansson og Ole Ødegaard opp. Dermed har også stemningen snudd. 


Slik ser det ut når Magnus Carlsen kommer tilbake til hotellet i natt. Jeg tok en snartur innom og prøvesmakte.Thanksgiving Day sparer ikke på noe.
 

4 kommentarer

imo den"utmerkede reporteren Ole Rolfsrud" er så cringy at jeg må skru av NRK og finne en livestream.

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! Vi har vunnet!!! Norge er verdensmester i sjakk!! Igjen! Vi er best! Vi er best!! Vi!!! Er!!!! BEST!!!!!

kan virkelig anbefale og se det på vgtv, fantastisk dekning!!!

1. Mobilcomputer?

2. Ole Rolfsrud er bra?

3. Prøv litt mer namedropping i neste innlegg!

God bedring

Skriv en ny kommentar