hits

Veum gjør ap med krigshistorikerneI sine tre bind NÅDELØSE NORDMENN hevder forfatter Eirik Veum at : ONDSKAPEN kan også være norsk. NRK-journalisten driver ap med norske historikere. Hva er årsaken til at han har solgt vanvittige 160 000 bøker de siste 7 årene? Hva er det Veum skriver om 2.verdenskrig som ikke historikerne har brydd seg om? Hvorfor vil ikke de store forlagene og historiestanden ta selvkritikk? Stikkord: Uaktsomme drap av jødene, norske nazister overgikk tyske SS-soldater i tortur, Hirdens rekrutterte barn fra 4-årsalderen, antall norske nazister i Statspolitiet var nærmere det dobbelte av tidligere antatt samt frontsøstre og frontkjempernes ukjente historier. Veum har med sine tre mursteiner på Kagge Forlag, dokumenterte historier som vi ikke ønsker skal være fra virkeligheten. Men det er de.


Eirik Veum er brennaktuell med boka "Det svenske sviket". Endelig kommer det presis informasjon som oppklarer det merkelige naboforholdet Norge har med svenskene. Ja visst var det utfordringer under unionstiden 1814-1905, men de fem årene fra 1940-1945 forklarer det meste. Påstanden om at Sverige var nøytral under 2.verdenskrig blir kappet til pinneved. Historien om hvordan svenskene de første 2-3 årene av krigen var bestevenner med Hitler, mens de snudde kappa etterhvert som de forstod at Tyskland tapte krigen, må være pinlig lesning for enhver svenske. Selvsagt er noe av det kjent fra før av. Men her fremkommer bakteppet av historien. Kong Haakon 7 og Gustaf 5 ledet hvert sitt land. Det samme gjorde statsminister Johan Nygaardsvold og Per Albin Hansson. Kong Haakon 7 ble ydmyket av sitt broderfolk. Nygaardsvold likeså. Sistnevnte sendte en nyttårshilsen til sin handelsminister Anders Frihagen i Stockholm. Her stod det at han skulle videresende følgende melding til statsministerkollega Hansson: Det er ingen, ingen, ingen som jeg hater så flammende vilt som Sverige. 

Det er etiske utfordringer som kan diskuteres ved Eirik Veums utgivelser. Dette og sentrale tema i hans forfatterskap vil være tema fredag 18.november klokka 19.15. Se BOKBADET, del 2 om det svenske sviket her:

16 kommentarer
Svante Eklövf

Svante Eklövf

Jag fattar inte vad den här norrbaggen Erik Veum tror att han innehar som kommer att förändra de redan antagna historiska fakta. Sverige gjorde bara vad som var rätt i en svår situation och har inget att skämmas för, i motsats till er norrbaggar. Vad så, om vi lät tyskarna genom landet, det var jo bara Norge som genomgick? Och det var bara precis som förtjänt för er, djurplagare! Rädda sälen! (Och rädda Joppe, död eller levande!)

Norden ble voldtatt av nazistene og siden har norge og sverige levd som nazi bastarder.

Farbror Melker

Farbror Melker

Hei Svante! Det er mulig at det var din farbror som ga de tyske soldatene fri gjennomreise for å falle nordmennene i ryggen på Bjørnfjell. Dere hadde ikke engang guts nok til å være nøytrale, men lot dere bruke/misbruke.

Klart nordmenn gir ut bøker fra andre verdenskrig - for vi deltok.

Dyreplager jf. hjelp til Nazitysklands invasjonskrig?

Hans Richenberg

Hans Richenberg

Den svenske regjeringens oppgave var å gjøre hva som var best for det svenske folket i en svært farlig situasjon. I all hovedsak gjorde de dette. Et overordnet mål var å holde Sverige utenfor krigen, noe de lyktes med. De kan neppe kritiseres for å ha utført oppgaven med tilfredsstillende resultat. For øvrig hadde regjeringen sterk oppslutning om denne linjen blant et svenske folk.

Det er forståelig at mange nordmenn ble provosert.Da burde de husket ovennevnte utgangspunkt. For øvrig ville neppe en fastere svensk holdning hatt noen særlig betydning for tapet av Norge. I realiteten var Norge tapt etter at tyskerne hadde lyktes med sin okkupasjon av kystbyene og forbindelsen til hjemlandet var opprettet.

Hva gjorde nordmennene feil, Svante? Og hva f...har selen med dette å gjøre????

John-Peter Frandsen

John-Peter Frandsen

Norge blev erobret af 15.000 tyske soldater, med norske geværer fra lagre i Oslo.

Næsten alle norske jøder blev arresteret af norsk politi og deporteret til koncentrations lejre i Tyskland, hvor kun få overlevede.

Norsk politi arresterede og mishandlede norske modstands folk lige til det sidste frem til 5/1945.

Ingen norske generaler, politifolk eller politikere blev kendt skyldig i disse forræderiske og forbryderiske handlinger, kun små mennesker blev stillet for domstole efter befrielsen, som f.eks. sygeplejerske.

Dette er jo eldgammelt nytt. Svenskene agerte i henhold til hvordan de opopfattet situasjonen på den tiden, og det samme gjorde nordmennene. Et utdabattert tema om hvordan folk og land etter beste evne prøvde å verne egne interesser, pakket inn i noen nye ord og vendinger.

Svenskene bretta ned buksene og stilte seg på alle fire for Adolf Hitler

Det gjorde ikke norge...

En skam svenskene må leve med.

Svensk etteretning skal ha for at de advarte Norge om tysk flåte på vei nordover. Hva gjorde regjeringen- ikke en dritt.

Svante, Svante, Svante.

Sverige gjorde ikke hva som var "rett", de gjorde hva som var "lett".

Det er alltid lettere å la være å engasjere seg. Det er alltid lettere å forklare etterpå hvorfor man valgte som man gjorde. "Svenske liv ville kommet i fare, og vi har aldri brydd oss om jødene uansett" er en veldig lettvint forklaring etterpå.

Noe som også kan forklare hvorfor Sverige ikke er medlem i Nato heller, selvfølgelig. For Nato innebærer å engasjere seg. Det innebærer å innse at man kan måtte ofre noe for andre for at fellesskapet skal bestå.

Men selvfølgelig, om man er overbevist om at man alltid kan forklare seg ut av ting etter at det har skjedd, så trenger man ingen slike medlemsskap heller.

THOR V KNUTSEN

THOR V KNUTSEN

Var mye nytt som kom fram her.

Historien har fått nye øyner

John-Peter Frandsen, stakkar, finner på egen krigshistorie fordi Danmark la seg på rygg etter to timer.

Det tok to måneder för Norge kapitulerte, seks uker brukte de på å ta Frankrike, tre dager på Nederland, to timer på Danmark, og Sverige? Det tok de over telefonen...

Det var 400 000 tyske soldater i Norge da krigen sluttet, annenhver mann mellom 18 og 40 år i Norge var tysk soldat.*

Tyskland mistet 40% av sin marine ved angrepet på Norge.

Jeg godter meg litt når jeg nå ser at svenskene blir invadert og overtatt av horder med mkuslimske arabere og afrikanere. Og svenskene står med halvåpen munn og glaner dumt på de fremmede som tar over by etter by. Svensken velger også nå den letteste utvei.

Svenskenes nøytralitet kommer til slutt til å føre landet ut i en krise med uante dimensjoner.

De gangen var det Tyskland som fikk ture frem, nå er det innvandrere fra midt-østen som okkuperer bydel etter bydel, med medias velsignelse. Og politiet står maktesløse uten støtte fra høyere hold.

Men som vanlig stikker svenskene hodet i jorden og later som ingenting. Nøytral, pøh. Det nøytralitet betyr er st man sitter og venter for å se hvem som vinner og dermed hvem man skal støtte.

Arne Just Lund

Arne Just Lund

Historien om 2.verdenskrig og Norge er hittil ikke skrevet på en redelig og ærlig måte. Motstandsfolk på Østlandet er over glorifisert og de største bidragsyterne er så godt som utelatt fra historiebøkene. Alle de små landssvikerne ble "pisket" men mange av de uregistrerte nazi samarbeidspartnerne, slapp unna. De norske fangevokterne og nazimedløperne som drev arbeids og fangeleirer var ofte mer brutal enn nazistene. Nazistene hadde stor sympati blant mange nordmenn i 1940. Helomvendingen kom i 1944 når alle forsto at nazistene kom til å tape. Det ble satt mange rekorder i å snu kappa etter vinden på menneskelig vis den gangen. Vi kan fastslå at vi ikke er spesielt moralske i dette landet, heller ikke i 1945.

Det er 2 bøker jeg ønsker meg til jul. Den ene er Eirik Veums bok "Det svenske sviket". Den andre er verdens tynneste bok, faktisk bestående av kun 2 permer, "Svenske krigshelter".

Skriv en ny kommentar