hits

KBK seriemestre: Eventyret vil ikke ta slutt

kommentarer 3 kommentarer


Ett minutt etter at KBK hadde blitt seriemester i Kristiansund. Trener Christian Michelsen løper bort til spillerne for å bli kastet på gullstol. I bakgrunnen skriker Uglan av glede. En ny nervekamp hadde gått KBKs vei. Eventyret vil ikke ta slutt.

KBK ledet 2-0 over Sandefjord cirka 10 minutter ut i andre omgang. Men så utlignet Sandefjord to ganger, den siste scoringa kom i det 90.minutt. Sandefjord ledet serien før denne kampen, og ville greid seg med uavgjort. Det var derfor vill glede rundt trener Lars Bohinen. Det var en hake ved gleden. 2850 tilskuere og 11 disipler tok fram urkraften fra en ekte nordmøring. Andreas Hopmark sendte i vei en lang og presis pasning, den ble stusset bakover og banens beste spiller Daouda Bamba fikk æren av å score i det 95. minutt. Sandefjord rakk knapt å ta avspark, KBK hadde ikke bare rykket opp i Tippeligaen, de hadde vunnet Obosligaen, og klubben ble en halv million rikere. På grunn av Hopmarks presise pasning, på grunn av Bambas egenskaper som måltyv.


Like etter kampslutt var det kaos blant fotografene. Til høyre ser vi NRKs Roar Halten.

Det var høyreback Coly som fikk æren av å åpne ballet på Gressbanen i Kristiansund. Den råsterke forsvarspilleren førte ballen, de var tre mot to og alle ventet på at Coly skulle bruke sin medspiller på høyresiden. Like utenfor sektstenmeteren velger han derimot en annen løsning. Han klinker til og ikke siden storslegga til Pål Forsnes (eks.Lillestrøm og Mjøndalen) hamret inn mål på 90 tallet, har det vært skutt hardere på Gressebanen. Ballen gikk omtrent midt på mål, men den hadde så stor fart og fikk i tillegg en aldeles merkelig inngang mot keeper. Et par meter før den banket i tverrligger og inn, skiftet den nemlig nok retning slik at Sandefjords målvakt var sjanseløs. Jeg har ikke sett et mer brutalt mål på denne stadion siden Christoffer Michelsen hamret inn noe lignende. Forøvrig bror av dagens trener Christian Michelsen, Christoffer smelte i vei et skudd fra død vinkel, nesten 16 meter fra mål. Prosjektilet gikk utrolig nok via tverrliggeren og i mål. Dagens kanonkule var nok viktigere.

Kampens gigant var Daouda Bamba. Han er så leken og lett. En spiss i toppklasse. I dag var han på sitt beste, og da kan jeg ikke se hvor mange spisser i Norge som er bedre. Sist jeg så noen på dette nivået på Gressbanen var da KFKs Kjell Wiik herjet med motstanderne. Utover teknikken har Bamba en annen egenskap som få målscorere har. Han løper som en gal. Hele tiden. For en skatt av en fotballspiller. Sitt første mål for dagen var et elegant kunststykke hvor keeper ble paralysert og latterliggjort. Ballen smøg seg mellom beina på ham, og etterpå var det bare å skyve ballen i mål fra rundt tyve meter.

Jeg ble litt skeptisk da årets spiller i !.divisjon Kamer Qaka måtte gå av banen kvarteret før slutt. Også i dag var han solid og blant banens beste spillere. Det skulle vise seg at lagmoral - og en spiss i toppform - var nok til å lage et historisk punktum. Stadion eksploderte, Uglan ville nesten ikke tro det de så. Stillingen var 3-2 og det var 30 sekunder igjen av 2016 sesongen. Seriemester i Obosligaen heter KBK. 


Leder for KBK Finn Backer sammen med sin datter. Dagens seier ga 500 000 kroner ekstra i kassen. Ikke rart de smiler.


Nå gjenstår bare fyrverkeri på havna, åpen lastebil med spillerne rullende nedover byens paradegate, noen taler og en fest som ikke vil ta slutt før sola står opp. Gratulerer KBK. Gratulerer Kristiansund. Byen som ikke ville la seg kneble. Politikere, næringsliv og øvrige innbyggere på Nordmøre får takke en seiglivet gjeng fotballspillere for innsatsen. Mange sponsorer. En uslitelig dugnadsgjeng. Hva tenker Erik Rolfsen, som var den sentrale personen som sørget for at KFK og CFK ville samarbeid om et felles topplag? Hva tenker Odd E.Folland og Sparebank 1 som har støttet klubben fra første dag? Hva tenker Vidar Sollid, som var klubbens første formann, og senere gjennom KBBL har vært en av klubbens største sponsorer. Hva med Anton Slatlem, Erik Pettersen, Erik Ohr, Knut Olsen, Leif Inge Karlsen og ikke minst Alf Dahl. Det kunne jo ikke blitt noe av dette uten dere? Og så til slutt Kjetil Thorsen - og en hau andre støttespillere. Dere fortjener all ære. Det er ingen tvil: Når man tror nok på noe, så får man det til.

.
Så glad blir publikum når laget har scoret det siste målet.


Spillere og trenere på lasteplanet nedover Kaibakken. Tusenvis av folk kranser seg rundt og venter på å hylle dem nede ved Rådhuset.


Ikke én ledig plass på Kaia i Kristiansund. Ikke en gang på 17.mai er det i nærheten av å være så mye folk.


Før man samles i Festiviteten er det fyrverkeri nede ved havna.


 

  

 

 

3 kommentarer

Emil Hvitsand

30.10.2016 kl.19:09

Takk for at du setter ord på tanker som vi deler fullt ut, Åge. Spesielt liker jeg oppramsingen av de personer og firma som har bidratt til suksessen. De fortjener all rosen vi kan gi. Men først og fremst spillerne som er i stand til å hente ut de siste krefter for å få til en seier. Hurra for dem alle!

Bare Per

31.10.2016 kl.12:14

Hyll fantastiske Ull/Kisa som setter både jærbuer og sunnmøringer ettertrykkelig på plass og sender dem alle ned i glemselen! Bør bli positivt for Lillestrøm når de får lokaloppgjør mot både Strømmen og Ull/Kisa i ligaen neste sesong. Å ja, Kristiansund, ja, det bærer nok rett ned igjen neste år når de møter kvalitetsmotstand som hele Norges Rosenborg, 08, Sogndal og laget til 20LEgend personlig.

Gjemnes

31.10.2016 kl.17:17

Gratulerer fra en nordmørsk MFK-patriot. Morsomt at KBK greide det.

Og gratulerer til bloggeren som faktisk greide å ikke disse Molde med ett ord i hele bloggen. Det må være ny rekord.

Så blir det spennende å se ordføreren i Kristiansund neste år, hans hjerte banker for MFK, hvordan skal han unngå å juble når de blå knuser de mørkeblå?

Skriv en ny kommentar