hits

Det er noe Churchillsk over Kristiansund

kommentarer 8 kommentarer


Kristiansunderne har hatt tøffe tider det siste året. De tapte kampen om beliggenheten av det nye sykehuset, har blitt behandlet som spedalske hunder av lederne i sin egen fylkeskommune og har måttet trappet ned oljevirksomheten kraftig. Politikerne som er fra Nordmøre, deres egne politikere med Jenny Klinge og Pål Farstad i spissen, snakker byen midt imot og nekter dem å slå seg sammen med Trøndelag. Men folket på de fire øyene lar seg ikke knekke. Det er noe Churchillsk over dem. 

Se nøye på mannen til venstre. Det er Christian Michelsen. Hørt navnet før? Ja, det var han som samlet Norge til ett rike og kappet forbindelsen med Sverige. Men det er ikke han. Det er treneren til den nye fotballklubben i Kristiansund, KBK. Her blir han gratulert av TV2´s Davy Watne i garderoben. I bakgrunnen er det verdens mest engasjerte fotballkommentator, Rune Edøy, som er på jobb for lokalavisa TIdens Krav. 


Denne klubben bærer hverandre. Øverst sitter Erlend Sivertsen, en av fjorårets beste spillere i 1.divisjon. I år slet han akillesen, ikke en gang, men to. Men neste år er han tilbake igjen, vær sikker på det. Snart spiller han på landslaget. Må bare bli frisk først.


Her har vi to av personlighetene som mange miljø kan misunne KBK. Til venstre har vi hjelpetrener Ole Olsen. Det er ankeret og Ole Gunnar Solskjærs gamle trener. Han står ofte i bakgrunnen, snakker lavt, men har ryggrad og holdninger som hører hjemme en divisjon opp. Her går han sammen Kjetil Thorsen, klubbens daglige leder. Sistnevnte er klubbens uslitelige hjerte. Bokstavlig talt går han inn penger for klubben. Et par langturer har det vært. En gang gikk han fra Dombås og sist fra Levanger, med innkomst til Kristiansund Stadion. Til full jubel og cirka 900 000 kroner mer på konto.


To klassespillere. Kamer Qaka til venstre måtte stå over kampen i dag pga av for mange gule kort. Gutten er god nok til å spille på hvilket som helst lag. Til høyre sitter Daouda Bamba, en matchvinner fordi hans 18.scoring for sesongen sikret opprykk. Når Qaka ikke kunne spille i dag var det en annen som tok over sjefsrollen på midtbanen. Det var Liridon Kaludra. Du verden for en kamp svensken spilte. Disse guttene er sultne på mer suksess. Først skal man banke Sandefjord til helga, så gleder man seg til Tippeligaen. 20 sponsorer gir litt hver. Det har vært blod, svette og tårer både på fotballbanen -og utenfor. Som en av verdens største forfattere Knut Hamsun en gang sa: Du kan få meg ned på knær, men så er det stopp. Kristiansunderne lukter på nye seire. Den nye regionreformen kan gi dem vind i seilene. Pass opp romsdalinger og sunnmøringer. Siste ord er ikke sagt.
 

8 kommentarer

Ola

23.10.2016 kl.19:23

'æ dro til kristiaisoinn føruten groinn----sang KrutsenLudvigsen...not

Kjetil Bjerkestrand

23.10.2016 kl.19:41

Godt skrevet Aage... :-)

Grethe Henriksø

23.10.2016 kl.19:50

Det kunne ikke ha vært bedre! Enda en positiv ting å samle seg om på Nordmøre. 🙂

Jarl

23.10.2016 kl.20:00

Det var da voldsomt... Er du ikke litt for høyt oppi lufta nå Sivertsen? ... og ja, jeg er kristiansunder og!

Ketil S. Andersen

23.10.2016 kl.20:34

Du tar feil her Aage. Vi har ikke tapt kampen om beliggenheten til det nye sykehuset. Ny rettssak kommer. Om vi ikke vinner den, da blir vi irriterte og da tar vi enda sterke virkemidler i bruk. Det som er helt sikkert: VI GIR OSS ALDRI. Fotball er fotball, men fundamentale verdier er absolutte.

Ketil S. Andersen

23.10.2016 kl.20:38

Men uansett: Fantastisk prestasjon av Michelsen, Olsen, alle spillerne og hele KBK. Gratulerer og tusen, tusen, tusen takk! Dette har vi ventet på i 65 år. Helt utrolig. First we take Manhatten - then we take Berlin!

Han Lars

23.10.2016 kl.20:41

Hva har et sjukehus å gjøre med at KBK skal spille i eliteserien neste år? Uansett, gratulerer KBK!

Jan Rune Haukvik

23.10.2016 kl.23:37

Kjempebra at KBK greide det, og gir seks lokaloppgjør i fylket neste år. Gratulerer til klubben, byen og supporterne!

Resten av det du skriver her, tar jeg som et tegn på at dere kan å feire opprykket, selv på en søndag.

Skriv en ny kommentar