hits

KBK danser med ulver

kommentarer En kommentar


Våkn opp folk! KBK og Jerv spiller en historisk kamp på Levermyr Stadion i Grimstad klokka 13.00. Spiller KBK uavgjort eller vinner, så er de klar for Tippeligaen. Ingen kan danse som denne gjengen. Jerv betyr "ulv" og i dag vil KBK danse med ulver. Den største artisten er Liridon Kaludra. Den elegante svenske midtbanespilleren viser to tomler når klokka er 9.30. De er på vei inn i frokostsalen på Scandic Hotell i Grimstad. Humøret er upåklagelig. Lite bryr de seg om at Henrik Ibsen, verdens største dramatiker ved siden av Shakespeare, brukte mange år av sin ungdomstid i nabogården, 100 meter nedi gaten. 


Norges beste hodespiller er litt småtrøtt, men i dag får vi se ham krige litt lengre frem på banen. Andreas Hopmark trives i krigen. I dag er det krig.


Denne gjengen har ansvaret for at alt går riktig for seg i dag. Når klokka var 9.45 var de i full sving. Småkaldt, litt regn og litt vind. Ekte nordmørsvær med andre ord. Sørlendingene trives best når man kan spise reker utendørs. Det kan de ikke i dag. Fra venstre: Trond Kristoffersen, markedssjef, ansvarlig for billetter og supporterutstyr Jens C.S.Knutsen og til høyre Carsten Jacobsen,arrangementsansvarlig.

Espen Skalleberg har allerde vært på jobb noen timer når klokka er 9.55. Det er mye å forberede, sier den snakkesalige mediasjefen. Han husker godt den gangen Ole Stavrum trente klubben og roser ham opp i skyene. "Vi var en av de første klubbene i landet til å hente engelske trenere. Med noen unntak var de elendige. Men så fikk vi blant andre Ole Stavrum. Det var hel ved. En herlig familie." Han snakket også varmt om Ole Erik og Arild. Han hadde mest lyst til å si at det var her grunnlaget ble lagt. De spilte aldersbestemt fotball i Grimstad, forteller han. Dessuten fikk vel Arild inspirasjon og skrivekløe av at Henrik Ibsen skrev sin første roman her.Morsomt gjensyn med Arne Sandstø. Klokka er 10.32 og denne herlige fyren dukker opp. Trener for Jerv, Arne Sandstø, var selv en meget god fotballspiller med erfaring fra øverste divisjon. Da jeg bodde i Bergen på slutten av 1980-tallet, spilte han for Varegg. Jeg hadde lagt opp som fotballspiller, men var innom treningene med Varegg. Det husker Arne godt. Han var jo en teknikker:-)Dessuten følger han med mine blogger på Nettavisen. I dag stiller de med fullt lag, men det er en liten usikkerhet om Brockmann spiller. Han sliter litt med ryggen, sier Arne.


Mens KBK spiste frokost hadde jeg min daglige treningstur. De som kjenner meg vet at jeg er best med ball, men hva gjør man ikke for å holde ting på plass. En av de få forfatterne som kunne matche Ibsen, Knut Hamsun, så én fotballkamp i sitt liv. Etterpå konkluderte han:" Kroppen er kun til for å holde hodet oppe."Det er lenge siden jeg spilte fotball på Levermyr. Men KFK hadde treningsleir her på begynnelsen av 1980-tallet, og jeg mener vi spilte mot Jerv. Vår trener var Ole Stavrum. I dag testet jeg også gressmatta: Den er knallhard, men ganske jevn. Det har regnet en del det siste døgnet, og hvordan den vil se ut på slutten av 2.omgang er ikke godt å si. Er du klar for avspark? Det er jeg.
 

Ã?n kommentar

Håvar

23.10.2016 kl.19:41

Dette er en stor dag i Kristiansund sammenheng. Takk for en god bloggpost.

Skriv en ny kommentar