hits

KBK kan tape alle tre

kommentarer En kommentar

 

Denne gjengen vil avgjøre om det blir tippeligaspill for KBK neste år. I går, mot Ullensaker Kisa, trodde ikke publikum det de så. Da spilte KBK så svakt - i første omgang- at selv den største optimist måtte gni seg i øynene. Nå er det tre kamper igjen. KBK kan tape mot topplagene Sandefjord og Jerv. De kan også tape mot aristokraten Fredrikstad. Selv den enkleste sjel kan se hvilken makt den mentale psyken påvirker prestasjonene. Tåler KBK presset?

For en par måneder siden satt jeg sammen med trenerne Christian Michelsen og Ole Olsen på Vestnesferga. Laget hadde tapt mot Hødd. Vi diskuterte hvor mange poeng KBK måtte ha for å rykke opp. 59 mente jeg. "Tror du man trenger så mange," svarte hovedtrener Michelsen. I dag har de 57 poeng. Med et par uavgjorte på de tre siste har de landet en eventyrlig sesong. 

Allerede før kampen i går var det uro. To av de mest sentrale spillerne hadde blitt skadet på trening. Monsteret av en venstreback, Coly, og sirkusartisten Kalludra var ikke aktuelle. Dermed ble det rokeringer.  Ikke minst ble det psykologiske utfordringer. Dette var i realiteten årets første matchball. Alle visste før kampen, aller mest trenerne, at en seier mot Kisa ville så godt som sikre et opprykk. Så nære, så langt unna. Fordi etter første omgang på Jessheim, byen som har flere heisekraner enn busser, ble bortelaget gjort til latter. Jessheim bygger nye boliger, sykehus og skole. Derfor ser hele byen ut som en byggeplass. Hjemmelaget hadde vunnet de seks siste kampene. Kanskje ikke så rart at dette laget spiller med selvtillit på hjemmebane. Det ser jo ut som om byen skal løfte seg fra å være et landsted til å vokse inn i himmelen.  Det var i alle fall merkelig å observere hvordan relativt ordinære Kisaspillere dominerte og lekte kattens lek med musen. Etter første omgang fikk jeg denne meldingen fra en superpatriot fra Kristiansund: "Med slikt spill blir det Obosligaen i mange år. Jeg får ondt av å se på. "Mitt svar på meldingen var: "De må tørre å stå høyere. De må løpe mer."  

Analysen av 2.omgang: Ullensaker Kisa tålte ikke presset. Det stod for mye på spill også for dem. De kjempet om å unngå nedrykk. KBK fjernet en back, satte inn en sulten Mendy på topp, og presset hjemmelaget til å bli usikre. Bortelagets supportere startet med fire Ugler. Før 1.omgang var ferdig var det kommet 100 til. Og i 2.omgang ropte de som om det var noe Churchilsk over dem. Ydmyket i krigens første del, men nekter å gi seg. Uglan hadde trua. Det fikk også spillerne etterhvert. 2-0 er en farlig ledelse. Først kommer én i mot. Så kommer én til - og så kommer den tredje. Psykisk terror, heter det.

Laget leder nå med 8 poeng foran nummer tre på tabellen. Jovisst, kan KBK tape de tre siste, samt at Jerv kan vinne de tre siste. Som den største pessimist skrev på sin gravstøtte: "Hva var det jeg sa". KBK er ikke der. Tvert imot har laget med seg en synlig og en usynlig hjelper. Den første er supporterne. Det er ikke bare de fire som møtte opp en time før kamp. Det er en hel by som står bak dette laget. De bestemte seg for å rykke opp allerede i mai. Den usynlige hjelperen er ikke like lett å beskrive. Det er en fru fortuna. Enten er det vår herre, eller så er det noe annet der ute. Kanskje kan det være som Rune Bratseth en gang sa da laget ble utspilt, rundspilt og gjort til latter - da Norge spilte mot Nederland. Ballen gikk på keeper, i stolpen, kom i retur for så gå i tverrliggeren. Men den gikk ikke i mål. Flaks er ikke tilfeldig. Bare les hva jeg skriver i boka om verdensmesteren i sjakk, Magnus Carlsen. Når det står om noen millimetre, får man hjelpe til litt selv. Om 14 dager ønskes Fredrikstad velkommen. Jeg tipper det kommer 3000 tilskuere. Så får vi se hva det gjør med KBK.KBKs daglige leder, Kjetil Thorsen, gråt i går. Ikke en tåre eller to. Det regnet tårer. I hele andre omgang stod han bak en stor mast for seg selv. Bak det ene målet. Hadde ikke nerver til å se straffesparkene. Han har gått fra Dombås - og han har gått fra Levanger. På asfalt mot Kristiansund. For å samle inn penger. Neste hjemmekamp om 14 dager vil 3000 tilskuere støtte Kjetil Thorsen og KBK.

 

 

Ã?n kommentar

Bare Per

04.10.2016 kl.10:32

Jeg kan ikke skjønne hva som skjedde i går, jeg var 100% sikker på Ull/Kisa-seier både før kampen og ikke minst i pausen. Ull/Kisa og KFUM skal jo berge plassen, det er Bryne, Hødd og Fredrikstad som skal følge Raufoss ned i glemselen. Men heldigvis for Kristiansund så har de sesongens kanskje enkleste kamp i neste runde, hjemmekamp mot dumpekandidaten Fredrikstad som ble rundspilt av Ranheim men slapp svært heldig fra det med bare et 1-7 tap. Det kan ikke ende med annet enn en overlegen seier for uglan i mosan. Og da følger de vel Sandefjord opp i Tippeligaen likevel, for å få en fotballeksjon av suverene Rosenborg. Mens Lillestrøm på sin side kan glede seg til nervepirrende oppgjør mot Strømmen og Ull/Kisa i sesongen som kommer. Det er bare å glede seg!

Skriv en ny kommentar