hits

Råsterkt i Sjakk-OL

 

Til tross for at Aryan Tari tapte dagens parti, var hans prestasjon under OL i Baku meget sterk. Gutten blir bedre og bedre for hver dag som går.  I dag spilte Norge 2-2 mot India. Frode Urkedal vant på fjerdebord, mens Aryan Tari tapte på tredjebord. Magnus Carlsen og Jon Ludvig Hammer spilte remis. USA tok gull,  Ukraina sølv og Russland bronse. Her er Aryan avbildet sammen med sin far Siamak, etter at Aryan ble seriemester med Vålerenga i vår. 


Med seier mot India ville man trolig fått en 4.plass. Nå ble det poengdeling og Norge fikk utrolig nok en femteplass. Hadde Jon Ludvig Hammer spilt på sitt normale nivå ville dette endt med en medalje. Dette er den sterkeste prestasjonen Norge noen gang har gjort i OL. Norge fikk en 10.plass i Haifa-OL i 1976, men det ble boikottet av Øst-blokken. Derfor er egentlig Norges sterkeste plassering, før i år, 13.plassen i Havanna-OL i 1966. Her vant man forøvrig mot USA, som hadde Bobby Fischer på laget. 

Magnus Carlsen spilte solid i Baku. Han sa før turneringen at det norske laget vil gjøre det litt bedre for hvert år fremover. Hvis fremgangen fortsetter, vil Norge bli verdens beste sjakknasjon. Det forutsetter at Aryan Tari fortsetter sin fremgang, hvilket det ikke er noen grunn til å tvile på. Samtidig må Jon Ludvig Hammer finne seg sjæl. Og så mangler man to stabile spillere rundt 2650-2700 i rating. Det kan ta litt tid, men med inspirasjon fra Magnus er alt mulig. 

 


Slik så førstesiden ut i Lierposten for en tid tilbake. Avisen kan rydde ny plass for Norges største sjakkstjerne, etter Magnus Carlsen selvsagt. Det er riktig at både Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein har mer i rating, men det vil ikke vare så lenge.
 

2 kommentarer

Selvsagt blir vi verdens beste sjakknasjon! Vi skal jo bare være best, så det synes jeg vi skal ta for gitt. Og vi har startet bra med verdens beste spiller, så at vi om få år også vil ha verdens beste lag synes jeg er det minste vi bør kunne forvente. Det eneste jeg finner bekymringsfullt er at siden sjakk-OL åpenbart nærmer seg slutten har vi ikke mer enn tida og veien før sjakkparalympics er i gang. Dermed haster det mer enn noen gang å få fortgang i frikjennelsen av Bjørnsen slik at han kan sørge for norsk gull der. Med de strålende resultatene han har hatt inntil nylig vil jo gullet være sikret bare med hans deltakelse. Så her må norske sjakkeksperter, advokater, m.fl. få ut finger'n fort som fy!

Hehe - kongelig sarkasme igjen fra deg Per :-)

Skriv en ny kommentar