hits

Magisk om "Magnus".

kommentarer En kommentar

Filmen "Magnus" hadde premiere på Klingenberg i går. Øyvind Asbjørnsen har vært svært sentral i produksjonen. Uten Asbjørnsens unike råmateriale ville resultatet blitt annerledes. Til høyre for ham sitter familien Carlsen og regissør Benjamin Ree. Bildet er tatt noen minutter før filmen startet.

 

Det tok den unge regissøren Benjamin Ree tre år og 500 timer med opptak før det til slutt ble film. Dagene før premieren var han og en av bidragsyterne, filmskaper Øyvind Asbjørnsen svært spent. Ville folk komme, ville de bli fornøyde, ville den selge i andre byer osv. Nervene stod i høyspenn. Men det var egentlig liten grunn til bekymring. En stappfull sal med 700 inviterte gjester virket å være storfornøyde. I alle fall ville applausen nesten ikke ta slutt. 

Benjamin Ree (t.h) var lettet og veldig, veldig glad for at premieren var over. Den gode følelsen kom tidlig, og etter filmen inviterte han et par hundre spesielle gjester til champagne og coldtbord. På taket av VG-huset i Akersgata. En dokumentarfilm kan ikke inneholde alt, men denne forestillingen har  humor, nerve, følelse og nærhet. Nærhet til Magnus, nærhet til familien. Det kan være en utfordring å lage film om en idrettsstjerne. Det aller viktigste er kanskje å få de som ikke har peiling på sjakk, til å like filmen. Og det er det som gjør dette til terningkast 6. For de som vil vite litt mer, tør jeg anbefale boka med samme navn, "Magnus", med undertegnede som forfatter. Der vil du få detaljer om genene, oppveksten og psykologiens uransakelige stier.


Mads A.Andersen (t.v) fra VGTV hadde tryllet frem billetter til premieren. Han stod også for regien på nachspiel.


Manager Espen Agdestein var selvsagt tilstede på den rød løper. Behersker også rollen når han får spille andrefiolin.


På nachspiel viste Mads A.Andersen frem råopptak som ikke ble med i filmen. Det som skapte mest latter var da regissøren inviterte seg selv på fjelltur. Han var ikke klar over at familien Carlsen går oppover fjellparti som normale mennesker rusler i lett nedoverbakke. Det ble noen morsomme kommentarer og scener ut av det. Magnus syntes synd på Ree og hjalp ham med å bære kamera, men det hjalp ikke. Ree fikk en innføring Carlsenfamiliens hobby: hoppe fra fjelltopp til fjelltopp. Ree fortalte om sin lidelse til stor applaus. På bildet ser vi forfatter og sjakkentusiast Hans Olav Lahlum sitte sammen med sin søster Ida (t.v.).

 

Ã?n kommentar

Arne

05.09.2016 kl.06:48

Magnus den Gode. En av de få norske kongene som har regjert over hele verden på sitt område. Fantastisk.

Skriv en ny kommentar