hits

Ålesunds eventyr tar en pause

kommentarer

Fantastisk stemning før dagens kamp. Molde vant fortjent 2-0 og det var klasseforskjell på lagene.

Ålesund hadde sin livs mulighet til å vinne mot Molde i dag. Trodde man. Sunnmøringene hadde ikke vunnet mot Molde siden 2003, men nå var romsdalingene inne i en blindgate. Før forrige helg hadde de tatt ett poeng av 18 mulige. Så fikk de en knepen seier mot Bodø-Glimt. Ålesund hadde vunnet sine to siste kamper. Men det som ble prestert av sunnmøringene på Color Line Stadion i dag, var avslørende svakt. 

Det er ikke ofte man kan se på oppvarmingen hvem som vinner en fotballkamp. Men når AaFK spilte five a side, gikk ikke ballen som den burde. Her var det lett å se at flere spillere hadde mangel på tekniske ferdigheter. Når kampen var i gang, ble dette enda tydeligere. I løpet av første omgang hadde laget én målsjanse, en corner som nesten gikk i mål. Det var klasseforskjell på lagene og Molde kunne vunnet denne kampen med mange mål. Riktignok hadde Ålesund sine muligheter i 2.omgang, men kampen er til ettertanke. Ifølge noen av pressefolkene som satt rundt meg, var dette i tillegg en av de bedre kampene i år av Ålesund. Hvis det er tilfellet, er det forståelig hvorfor klubben ikke greier å fylle tribunen lenger. I dag var det skikkelig trøkk fra tribunen og det var nesten fullt, men med Molde som gjester, er det alltid ekstra interesse. Det er én gang i året.

For noen år siden hadde AaFK stappfullt hus på hver hjemmekamp. Kvaliteten på dagens AaFK-lag er så svakt at klubben bør ta en evaluering. Hvis målet er å være blant de beste i Tippeligaen, må noe gjøres. Hvis man lar være å gjøre noe, tror jeg det blir mindre og mindre tilskuere.

Tre lag fra Møre i Tippeligaen.

Det går mot en spennende innspurt for de tre beste lagene i Mørefylket: Jeg tror denne seieren tilfører Moldenserne energi. Ikke minst Ole G.Solskjær trengte dette. De har en solid stall, og dagens kamp viste at laget er blant de beste i Norge. Det vil ikke forundre meg om jakten på en bronse lykkes. AaFK har trøbbel. Jeg håper inderlig, som Tor Hogne Årøy sa til meg under kampen; "Jeg håper de klarer seg". Den legendariske spissen på 2.04 er forøvrig trener for Spjelkavik. De oransje er en fargeklatt. Her er mye energi og sunnmøringene kan få til hva som helst. Hadde de fått en onkel Røkke, ville de vunnet Champions League.Hos lillebror lengst nord, Kristiansund Ballklubb (KBK), som topper Obosligaen, er det fotballfeber. Her er det små 19 sponsorer og et par tusen tilskuere som holder liv i det som nærmer seg Tippeligaen - for hver runde som går. I morgen har de Sandnes Ulf på besøk. Vinner KBK, er det 9 poeng ned til lag nummer tre, Jerv og da er det ni kamper igjen. Neste år har sannsynligvis Møre og Romsdal tre lag i elitedivisjon. Men bare ett av dem har ressurser og vilje til å se utover i Europa.


To store fotballtalenter som er AaFK´s fremtid.

Til venstre har vi Nikolai sammen med Tengel, sistnevnte er sønn av dagens hovedtrener i AaFK :-)

Jeg gjorde en deal med guttene: De lovet å spille på landslaget om 5-6 år. Jeg lovet å komme å se på dem.


 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar