hits

Molde: Årets viktigste kampOle Gunnar Solskjær skal lede Molde til årets viktigste kamp. Blir det ikke tre poeng på Røkkeløkka i dag, er min spådom at klokka allerede er noen minutter over 12. 

Det er en ganske alminnelig lørdag. Alt er nesten som normalt i Rosenes by. Jazzfestivalen ble en ny suksess, det er lett sommertemperatur og ordfører Torgeir Dahl er som de fleste andre moldensere på ferie. Det er likevel noe som ikke er normalt. Det er hva som skjer på Røkkeløkka. Når Molde møter Bodø-Glimt kl 15.30 i dag, lørdag 6.august, er dette årets viktigste kamp. 

Hvorfor er en ordinær kamp mot en høyst ordinær motstander årets viktigste? Jo, her skal du få vite det:

1. Farvel topp tre

Hvis Molde spiller uavgjort eller taper denne kampen, vil muligheten for å komme blant de tre beste i serien kun være teori.  Da vil man ikke bli kvalifisert for spill i Europa, og det er mer enn vondt. Fotball handler like mye om penger som sport. Uten suksess på fotballbanen, er det umulig å tjene mye penger. 

2. Nedrykk

Molde har 25 poeng og ligger fortsatt trygt på tabellen - i forhold til det å rykke ned. Men ett poeng på de siste 6 kampene forteller at nedrykksspøkelset er høyst reelt om man ikke tar poeng i dagens kamp. I den grad man kan snakke om katastrofe, vil timingen være riktig. 

3. Solskjærs farvel

Ole Gunnar Solskjær er den mest sympatiske fotballtreneren jeg vet om. Isteden for en ilsint Rekdal eller Henning Berg, har jeg veldig sans for en smilende og blid Solskjær. Det er ingen tvil om at Solskjær har en fantastisk personlighet. Det blir sagt at han aldri vil få sparken i Molde. Solskjær er like rolig nå som han var for seks kamper siden. Det er bare ett problem. I det øyeblikket publikum ikke kommer på kamp, har ikke ledelsen noe valg. Derfor er dagens kamp årets viktigste. Skulle publikum fortsette pipekonserten slik de har gjort de siste kampene, er den mulig å leve med. Men uten publikum kan selv ikke Røkke leve.

Dagens kamp er derfor noe utenom det vanlige. Denne gang er det ikke nok å spille bra uten å score mål. Det sies at fotball-laget gjenspeiler samfunnet forøvrig. Hva er det som uroer moldenserne for tiden? 

 

4 kommentarer
Bjørn Arne Fjærli

Bjørn Arne Fjærli

Helt utrolig at Molde med dette mannskapet sliter slik de gjør, det sitter nok noe mellom ørene på gutta som Solskjær og trenerteamet ikke har funnet ut av enda. Har trua mot Bodø Glimt, så begynner dem å plukke poeng. Den viktigste kampen blir mot RBK når dem skal slås. Til slutt havner dem på 5. Plass i årets serie. God helg Aage 😉

Ikke direkte mye fotballkunnskap på denne bloggeren, men det har vi jo sett før også innenfor andre emner

Ja RL, da er det jo godt at du både har greie på fotball og alt annet. Sier mer om deg enn om alle andre.

Geir Gerhard Greger

Geir Gerhard Greger

Jeg kan nevne for deg RL at denne bloggeren du henviser til, var en habil og meget dyktig fotballspiller både for Clausenengen FK og Kristiansund Fotballklubb da de spilte i den gamle 2 divisjonen. Så kunnskapen er nok inntakt. :)

Skriv en ny kommentar