hits

KBK slapp med skrekken: Topper obosligaen

kommentarer


Bamba på vei ut til kamp. En tryllekunstner.

Assistentrener Ole Olsen. Selvtilliten blomstrer før kampstart.


Levanger kjørte i perioder over topplaget Kristiansund (KBK), fikk straffespark og flere gode sjanser. Men de bommet på alt. Dessuten har KBK to diamanter. Den ene, Daouda Bamba, er lagets store stjerne. I dag skrudde han ballen elegant i venstre hjørne for keeper i det 74.minutt. Før det hadde Levanger rullet opp det ene angrepet etter det andre. De hadde et par spillere som neppe var mer enn 1,60 over gresset, men de to spilte veldig god fotball. Det holdt derimot ikke og dermed ble det 1-0 og hjemmeseier. 

Daouda Bamba(21), som er fra Elfenbenkysten, har nå 10 mål i Obosligaen. Her snakker vi ikke bare om en måljeger. Han har utsøkt teknikk. I KBKs første alvorlige eksamen i år, mot Sandefjord for en uke siden, lekte han seg med det laget som antas å være divisjonens beste. I dag var han også livsfarlig flere ganger.

Den andre diamanten er Amadiou Diop(24). Diop har vært på prøvespill både for Lyon, Nancy og Molde. I fjor spilte han for Mjøndalen. Sist helg måtte han stå over i kampen mot Sandefjord på grunn av tre gule kort. Mot Levanger var den 197 cm høye midtbanespilleren på plass. For en fryd det er å se denne tynne og henglsete, men særdeles elegante Senegaleseren spille fotball. Han koser med ballen gjerne i høy hastighet. Diop er utlånt fra Molde. 1.august vet man om KBK får beholde ham ut sesongen eller om han må tilbake. Det bør legges til at KBKs midtstoppere flyver høyere enn alle andre. Begge to kan spille seg inn på de fleste elitelag. Men det slipper de å tenke på. Neste år er KBK sannsynligvis selv i elitedivisjon.
Sandefjord, som lå på andreplass før denne runden, vant også sin kamp, borte mot Bryne. Det betyr at de to lagene kryper sakte, men sikkert fra resten. Nå har KBK 30 poeng. De leder foran Sandefjord på 29.

Nå er det viktig at ikke KBK mister noen av sine beste spillere når overgangsvinduet stenger 1.august. Ikke minst vil vi at midtbanespiller Kamer Qaka(21) skal fortsette. Gutten er god. Vil bli veldig god. 

De to øverste lagene rykker direkte opp. Laget som ligger på tredjeplass er Levanger. Trønderlaget var langt bedre enn forrige motstander, Sandefjord, så de trenger ikke henge med hodet. Kristiansunderne trodde ikke helt det de så. Å vinne på slike dager, betyr at det går veien. Det var en strålende opplagt trener, Christian Michelsen, jeg snakket med etter kampen. Her sitter han og deler inntrykk fra kampen sammen med Christian Sager, en av mange som bidrar i felleskapet. 

Michelsen smiler fra øre til øre. Med et slikt navn skal det godtgjøres å ikke lykkes til slutt:-)

For de som ikke er helt oppdatert på historie; Christian Michelsen-navnet er forpliktende. Det er ikke mange personer som har hatt så stor betydning for norsk historie.

Treneren mente laget hadde to matchvinnere i dag: "Det var Bamba som scoret og så var det keeper Conny Månsson. En glimrende strafferedning, men han var også suveren i hele kampen." Og han la til: "Det handler om marginer. Vi var best den første halvtimen, uten å score. Så hadde Levanger noen sjanser, uten å score. Kristiansund har spilt nok av kamper hvor de har vært best og tapt kamper. Vi er lei av det."

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar