hits

Skrubbsultne møringer på tokt

kommentarer 5 kommentarer


Tor Erik Torske og assistenttrener Ole Olsen i duell. Best uten ball sa Drillo :-) Olsen er med på oppvarmingene og holder seg i fin form. Høyrebacken hadde bra ballkontroll, mens Torske har blitt omskolert fra spiss til venstreback. Da han ble hentet fra fotballbygda Sunndalen, herjet han og scoret mål på hvert andre angrep :-)

Nervepress

EM i fotball må spille 2.fiolin på søndag! Da spilles nemlig toppoppgjøret i Obosligaen, Sandefjord mot Kristiansund. Kristiansund Ballklubb (KBK) har to ganger vært nær ved å rykke opp i elitedivisjon. Særlig i fjor var det mange som trodde at det kunne gå. Men det gikk ikke. I år topper laget fra klippfiskbyen Obosligaen, og søndag kl 13.00 skal de opp til årets første alvorlige eksamen.  Tåler de nervepresset?

Det er fortsatt 19 kamper igjen å spille. Det kan være 57 poeng. Likevel er det mange som mener at dette er årets viktigste kamp. For første gang i år skal Kristiansunderne bevise at de takler presset.  De vet at om de vinner mot favoritten Sandefjord, da har de et psykisk overtak. Derfor handler kampen om noe mer enn tre poeng.

Bambas språk: score mål

Sportslig har KBK kvaliteter som går utenpå de fleste lag i avdelingen. De har hatt flere gode spillere skadet, men hver gang det har kommet inn en erstatter, har han vært minst like god. Den jevne stallen er klubbens styrke. I tillegg har de flere utlendinger. Mer presist er det noen skrubbsultne afrikanere med ambisjoner. De er hevet over norsk landsbymentalitet og har bestemt seg for suksess. De jakter mål hele tiden. Det sies litt fleipete at fransktalende Daouda Bamba ikke forstår hva trenerne sier. Men det er ett språk den atleten forstår, det er fotballspråket. Bamba er toppscorer i divisjonen med sine 9 mål.

Klubben har ingen rik onkel som sine naboer i Molde. Her er det ingen Røkke som stiller opp med 100 millioner til storslått stadion og ny spillerstall. Her er det rett og slett et næringsliv som har gått med i et spleiselag. I front har de en daglig leder som er oppfinnsom og uslitelig; Kjetil Thorsen. I fjor var hovedstuntet at han gikk 25 mil, fra Dombås til Kristiansund. Det tok et par døgn. Han avsluttet sin spasertur ved å komme inn på stadion rett før kamp. Da hadde han samlet inn 400.000 kroner. For noen dager siden satte han i gang et nytt dugnadsløft: En KBK t-skjorte som skal gi noen hundre tusen. Med et budsjett på 20 millioner blir det mye dugnad. Skulle KBK rykke opp i elitedivisjon, stiller NFF nye krav.

Thorsen sier: "NFF krever et flomlysanlegg som koster 6-8 millioner. Jeg vet ikke helt hvordan vi skal få tak i de pengene, men jeg tror også det går."

For kristiansunderne er dette et snålt krav. Her går sola knapt ned, før den reiser seg igjen. Det er nemlig lyst hele døgnet fra mai til september. Strengt tatt kan man spille fotball på natten, uten et talglys.

Hvordan er det mentale nivået i KBK?

Solen skinner sterkere enn noen gang på KBK. Teknikkeren Tor Erik Torske, den eneste lokale spilleren som har vært fast på første-elveren i vår, er som resten av laget, i perlehumør:

"Vi spillere forstår ikke helt hva som foregår. Alt går vår vei. Vi spiller godt, vinner og de andre lagene, utenom Sandefjord, sloss seg i mellom."

Klubbens hovedtrener, Christian Michelsen, har vært toppscorer i Stabekk. Han mener hele spillerstallen er sugne på suksess: "Den som ikke har ambisjoner, enten som trener eller spiller på dette nivået, bør finne seg noe annet å gjøre."

Selv har han nettopp vær på en ukes trenerkurs med Dan Eggen og det lyser energi ut av øynene på den unge, og man må si uerfarne, treneren. Michelsens hjelpetrener, Ole Olsen, er vanskeligere å lese. Han har spilt 17 sesonger for CFK, er norgesmester i bryting og har jobbet noen tiår i Norges Bank. Med andre ord, ikke noe slinger i valsen. Olsen er mer kjent som tidligere trener for Ole Gunnar Solskjær. For de som lurer på hvorfor Solskjær ikke tar helt av i medgang: Foruten foreldrene har han gått i lære hos bankmannen. Olsens varemerke er nøkternhet, god moral og beinhard jobbing. Han er ikke den som vil selge noen bjørn før den er skutt. Han vil også ha den partert først. Da jeg spurte materialforvalter "Snæbbus", Ole R.Gregersen, om det går mot opprykk, svarte han: "Ole Olsen er opptatt av at vi skal få 35 poeng. Da er vi sikker på å ikke rykke ned en 2.divisjon. Vi er ni poeng fra første målsetting."

Det er dette som møter Sandefjord:

En målbevisst og seig hjelpetrener, en skrubbsulten hovedtrener, 11 spillere som ikke vet hva nerver er for noe - og en buss med ville supportere, som heller ikke forstår helt hva som foregår. Dessuten har laget med seg byens svar på Bjørge Lillelien. Lokalavisas journalist, Rune Edøy, kommenterer alle kampene "live". Mer "live" er det vanskelig å bli.  Man trenger ikke være interessert i fotball for å høre på Edøy. Hvert angrep til KBK er livsfarlig.

Så spørs det om dette er nok til å slå et lag som rykket ned fra elitedivisjon. Jeg tar turen og besøker hvalfangerbyen. En rapport vil foreligge etter kampen. 

SISTE NYTT: ÅRSBESTE AV KBK. SANDEFJORD SLAPP MED SKREKKEN. DET ENDTE 0-0.

 

 

5 kommentarer

Bare Per

12.06.2016 kl.02:20

Hahaha, dette blir bare for ufrivillig komisk, skal liksom EM spille andrefiolin når selveste Nord-Irland skal følge opp fantastiske England og Wales og skape nok et britisk fotballmirakel (det engelske mirakelet må riktignok vente til dopingprøvene er ferdiganalysert)? Det er jo dette som opptar alle norske fotballsupportere! Uansett så blir det Levanger og Åsane som rykker opp, så var det også nevnt.

Petrus

12.06.2016 kl.09:46

"Derfor tar ikke Solskjær av i medgang" sto det på nettavisen. Jeg trykket på linken og havnet på denne bloggen, hvor hovedfokuset er KBK. Clickbait for å få flere lesere?

Ed

12.06.2016 kl.10:27

Hvorfor ble dette skrevet ?

Aase Farstad

12.06.2016 kl.13:23

Denne Sivertsen fortsetter med sine morsomheter.

Kos deg med dine drømmer så lenge det varer.

Ja, det blir sikkert "liv" å høre på Edøy.Har hørt han før.

Aage G.Sivertsen

12.06.2016 kl.21:39

Mange positive kommentarer:-) Også moldensere er engasjert, men Petrus har et poeng. Nettavisen lager overskriftene, ikke jeg.

Skriv en ny kommentar