hits

KBK topper Obosligaen!

kommentarer 3 kommentarer

KBK topper OBOS-ligaen, slo Strømmen 3-1:

Arne Scheie heier på KBK!

KBK viste tidvis storspill mot Strømmen. De herjet periodevis med hjemmelaget. Kaludra er skadefri og finspilte som på sitt beste. Bamba virker ustoppelig og det er tydelig at laget har noe som mange andre ikke har: Spillere som kan score mål. Selv kunne jeg tenkt meg Tor Erik Torske lengre frem på banen. Men dette laget virker mer solid enn noen gang. Før 1.omgang var over, hadde Bamba og Diop scoret hvert sitt mål. I 2.omgang lot de Strømmen komme inn i kampen og etter redusering i det 81.minutt ble det nerve i kampen. Men så slo KBK tilbake da Diop scoret sitt andre et par minutter før slutt. Siden Sandefjord tapte, leder nå KBK 1.divisjon!

Arne Scheie fulgte landslaget denne kvelden, men  følger med fotball minst like mye som i sin kommentatortid i NRK. Han heier på KBK og synes det vil være utrolig morsomt om laget tok steget opp i elitedivisjon. Scheie har sett flere kamper av KBK i år.Han forteller på telefon at han er imponert over hvordan KBK har reist seg etter den svake starten mot Mjøndalen. Scheie har sine venner som informerer ham fra klippfiskbyen. Han vet navnet på enkeltspillere og snakker særlig varmt om lagets offensive raske spillere.  Så sier han:

  • Er Ole Olsen og ser på treningene til Molde også nå?

Da Solskjær trente Molde til suksess for noen år siden, var Ole Olsen fast gjest på treningene.  Den legendariske CFK-spilleren, som nå er assistenttrener for Christian Michelsen i KBK, fortalte undertegnede den gangen, at han lærte utrolig mye av treningene som Solskjær hadde. Det forundrer meg om ikke Olsen og Solskjær har tett kontakt.

Michelsen var innom sin stamkafe Dromedar i Gågata i går.  Her kunne han fortelle meg at det ser lovende ut og at han hadde tro på en veldig god sesong. På spørsmål om han har ambisjoner som trener, svarte den tidligere toppspilleren:Hvis man ikke har ambisjoner i dette gamet, har man valgt feil.

Den jordnære og sympatiske treneren avslører at han er skrubbsulten. Man skulle tro at hans assisten, Ole Olsen, ikke er mindre sulten. Olsen er mest kjent som Solskjærs trener før han dro til Molde. For dem som lurer på hvorfor Solskjær er av den jordnære sorten: ta en research på hans tidligere trener.

Pyskologien kan bli avgjørende. KBK har de to siste årene hatt muligheten til å kvalifisere seg for elitedivisjon, ikke minst sist sesong. Nå kan de i beste fall rykke rett opp, om de havner som nummer én eller to. Skulle de få en luke ned til det tredje laget, slipper de nervepresset, som etter min mening har knust tidligere muligheter. Neste helg står Sandefjord for tur. Man må ikke vinne den kampen. Men - skulle det skje - er det kun mentale utfordringer som gjenstår. Fordi stallen er god nok til å bli blant de to beste.

På gjensyn om en ukes tid. Hvalfangerne tar imot klippfisk.

 

 

 

 

 

3 kommentarer

06.06.2016 kl.04:05

Etter ti strake seire røk Sandefjord på 1-0 mot Kongsvinger på Gjemselunden. Sandefjord har sett sterke ut, og Bohinens ambisiøse 3-5-2 har gitt offensiv utelling. Det er imidlertid utfordringer i den defensive overgangen. Når man faller tilbake til femmer bak, virker spillerne mest opptatt av å finne plassene og det blir fort misforståelser om fordeling av pressoppgaver. Stundom har man forsøkt å falle tilbake til firer ved å sideforskyve. Det har også vært stygge balltap i farlig sone i hver kamp, men man har unngått å bli straffet. Det blir man i Tippeligaen.

Men Obos-ligaen er på mange måter tøffere. Man går fra å kjempe om opprykk til å slite i sumpa på én kamp. "Har ikke noe å spille for" finnes ikke. Å flyte på meritter er livsfarlig, Fredrikstad og Mjøndalen får lite hjelp av tidligere prestasjoner.

Satser på et godt oppmøte til toppkamp på Komplett Arena!

Aage Georg Sivertsen

06.06.2016 kl.09:44

Vet ikke hvem som har sendt den første kommentaren, men Sandefjord rykker nok opp i år. I fjor var det flere kamper som utviklet seg som rene mareritt for Bohinen. Fordi det var, med rette, noen forferdelige dommeravgjørelser. Men i en lang sesong kan man ikke skylde på dommeren. Selv om jeg tror Lars B hadde lyst til det. Sandefjord er nok sultne på å vise seg fram til helga. Det er 19 kamper igjen, 57 poeng. Men skulle jeg valgt å se én kamp i år, måtte det bli denne:-)

Ketil S. Andersen

08.06.2016 kl.15:32

KBK er nå gode nok i bøtter og spann, så det viktigste er det mentale. Det gjelder å ikke slippe seg ned. Som Eggen sa, dersom man skal vinne en fotballkamp, så har det ingen betydning hva resultatet av den forrige kampen var, eller hva som er tabellposisjonen. Man må ut og gjenta den gode prestasjonene hver gang. Nå er motivasjonen i tillegg at man kan bruke hver kamp til å trene inn samhandlingen forut for det som forhåpentligvis skal skje neste år, for det vil være nødvendig å bli enda bedre. I mellomtiden er vi utrolige takknemlge overfor spillere og trenere og hele klubben at man leverer så mange deilige opplevelser til supporter/publikum.

Skriv en ny kommentar