hits

Idrettsplassen er hellig

kommentarer 2 kommentarer

Sinnene er satt i kok i Kristiansund. På idrettsfronten står viktige avgjørelser for tur. Boliger på Idrettsplassen? Når vil falleferdige Atlanten Stadion rustes opp? Får vi tak over isbanen eller vil vi ha fotballbane også der?

For å ta det viktigste: Idrett, og da mener jeg Idrettsplassen, den er hellig. Den har historikk og er av like stor verdi som Festiviteten eller Lossiusgården. Gjør man om Idrett til boliger, mener jeg det er punktum finale. Jeg kunne skrevet en bok om bakgrunnen for mitt standpunkt. Nå forstår jeg det slik at kommunen vil at penger fra salg av Idrett skal gå til å ruste opp Atlanten. Legge ned et idrettsanlegg for å bygge et nytt. Ulogisk. Et makabert og unødvendig sjakktrekk av kommunen. Idrett er en del av byens hjerte. Atlanten burde vært ordnet for lenge siden. Helt uavhengig av Idrettsplassen.

Skøytehall ?

Jeg vil sammenligne det med kampen for å få Bratthall og Badeland. Det tok årevis før man forstod hvilken positiv effekt prosjektene hadde. En skøytehall er superpositiv for byen. Moldenserne vil bli grønne av misunnelse. Slik som de ble når vi fikk badeland. Dessuten kan en skøytehall bli litt av en storstue om man bruker fantasien jamfør mulige arrangement. At den er en allsidig arena for barna er også et stor pluss. For alle de som tror at det bare er fotball som finnes i denne verden: En skøytebane er kjempepositivt for enhver fotballspiller. Allsidighet og glede er nøkkelord.

Atlanten Stadion-huffa meg.

Slik anlegget har sett ut de siste 20 årene: En skandale. Problematikken om naturgress eller kunstgress forstår jeg er historie? Eller har rådmannen en skjult agenda her: Jo, dere kan få tak over skøytebanen hvis vi kan få kunstgress på Atlanten. Er det det han egentlig vil? Fordi det er kostnadsbesparende med hensyn til oppvarming eventuelt vedlikehold?

Clausenengen er vel snart den eneste fotballklubben på Nordmøre som ikke har en bane å trene på. Slik sett forstår jeg deres argument om at Atlanten bør ha kunstgress. Men når alle andre lag som Dale, Nordlandet, Frei osv. greier å bygge sine egne kunstgressbaner, da bør vel CFK også makte det. Kanskje den første Solskjærmillionen går til en ny kunstgressbane. Noen kroner må han vel gi tilbake?

KBK - uten Kristiansundere

Jeg har jeg lyst å legge ved en ekstra kommentar, som ikke har så mye med gress, grus eller kunstgress: Byen har sluttet å produsere fotballspillere på øverste nivå. Når var det sist en fra Kristiansund spilte for en elitedivisjonsklubb? Og  - hos KBK er det snart ikke én spiller fra byen som stiller i første-elveren. Hva er det egentlig som er i ferd med å skje på fotballfronten i Kristiansund?  Det er ikke rart at andre lag og organisasjoner er i harnisk når fotballen får alle sponsorpengene. Jeg har vært fotballentusiast et langt liv, men er ikke hjernevasket til å tro at det ikke finnes andre aktiviteter som er like bra. Strategien med å ikke ha et minimum av lokale spillere på et lokalt lag som skal bli best i Norge, har jeg aldri vært tilhenger av. Da jeg var leder i volleyballklubben og i sjakklubben, var vi veldig bevisst på at lokale spillere måtte være en del av suksessen. Uten det ble det meningsløst, syntes vi. Geir Midtsian tenkte ikke slik, dessverre. Og trenerne tenker gjerne ikke slik. Men det bør kanskje være uskrevne lover for dette.

Jeg får avslutte med å si:  Gjør hva dere vil, men Idrett er hellig.

 

2 kommentarer

Ketil S. Andersen

19.04.2016 kl.20:22

Jeg tror nok også at Idrett er en viktig idrettsløkke for veldig mange som bor i dette området. Jeg synes man kunne rive mye av den gamle bebyggelsen i Tolåsenga og bygd nytt, og utnyttet arealene bedre og bygd leiligheter til alle de som ønsker seg leilighet sentralt, med heis, både små og store, etc.

Jeg snes det også er ille at det er så få Krsundere/Nordmøringer på KBK. Det burde ha vært 2/3 av troppen/laget. Som du sier, Kristiansund/CFK har jo fått til dette før, så de vet jo hva som skal til. Ole Olsen er fortsatt på arenaen. Men god styring her burde det miraklet som skjedde la seg gjenta.

Aage Georg Sivertsen

20.04.2016 kl.08:56

Miraklet du omtaler kjenner jeg ikke til Ketil, men kanskje kunne halve stallen bestått av Nordmøringer, altså rundt ti spillere. Det ville ikke vært et sjokk om noen av sponsorene forlangte noe slikt. Det ville gjort mulighetene for mange talenter mye større. Kanskje er det bedre å gå opp og ned av 1. og 2 .divisjon med lokale spillere, enn å gjøre det litt bedre med spillere som ingen vet hvem er. I år har nok laget vært ekstra uheldig med spillere fra KR som er skadet, (Erlend,Andreas,Hopmark,Bjerkås).

Skriv en ny kommentar